Genus Conference 2022

INTERACTIVE ELEMENTS SCHEDULE

Throughout the Genus Conference 2022, there will be multiple opportunities to participate in polls and leave comments about talks and panel discussions.

In this schedule, you will find the same layout as in the conference programme, but with information about what polls you can participate in. The names of the polls are highlighted in yellow.

All the polls are available for everyone all the time, but we have made this schedule to better manage when you fill out what polls, to make the experience more aligned with the conference at large.

Remember to also visit the "Sticky-Notes Wall" and the "Wish Tree" on breaks in addition to answering these polls.

The polls aren't mandatory, but more of a fun way of interacting with the conference topics and learning about each other's thoughts and perspectives.

www.conferencegenus.com SANKT GERTRUD - ÖSTERGATAN 7B, MALMÖ

GENUS CONFERENCE 2022

Malmö, 14–15 March

Programme Monday 14 March 2022

08:30 – 09:00 (30 min.)	Arrival and registration.
09:00 – 09:15 (15 min.)	Welcome by Lars Andersson and Gender 101 with Camilla Jonasson
	1 st Topic: Who gets the spotlight?
09:15 - 09:55	Sarah Raine – Representation, Education, and Gatekeepers: The impact of (in)visible women and non-binary musicians on building a sustainable music industry
(40 min.)	What's up with the music industry? - Intro
09:55 - 10:00	Info about interactive elements
(5 min.)	
10:00 - 10:30	 COFFEE & SNACKS Is there already a gender-committee or similar group actively working with gender equality related questions at your institution?
10:30 – 11:30 (60 min.)	 What's up with the music industry? – Panel Discussion Summarise the "What's up with the music industry"-panel- discussion with three words
11:30 - 12:15	Discussion Groups
(45 min.)	
12:15 – 13:00	 UNCH What is something you can do at your institution to make a positive change towards greater gender equality? Are electoral quotas (to prioritise one gender in e.g. hiring situations to create an artificial balance) an effective way to improve gender equality? Should it in cases of binary parenting situations, be a requirement that both parents of a child use the same amount of parental leave days?

	2 nd Topic: A norm-smart approach to voices and communication
13:00 – 13:30 (30 min.)	 Working with singing voices from a norm-critical perspective Summarise the "Working with singing voices from a norm-critical perspective"-discussion with three words
13:30-14:00 (30 min.)	 Rebecca Dobre Billström – (PhD in Musicology, Örebro University) - Feminist engagements in Swedish musical life Summarise the "Feminist engagements in Swedish music life"-talk with three words
14:00 – 15:00 (60 min.)	 Cornelia Björklund (Strategic communications expert) – The power of gender communication – An instrument and mindset to create a more gender equal organisation and society Summarise the "The power of gender communication"-talk with three words
15:00 – 15:30	 COFFEE & SNACKS What are up to three things you associate with discussions about gender? What are up to three things you associate with the word "feminine"? What are up to three things you associate with the word "masculine"? What are up to three things you associate with the word "feminism"?
15:30 – 16:00 (30 min.)	Discussion groups
16:00 – 16:55 (55 min.)	 Concert with Simona Abdallah Leave a comment about the concert with Simona Abdallah!
16:55 – 17:00 (5 min.)	 Short recap of the day and info about dinner Summarise the Genus Conference 2022 - Day 1 with three words
19:00 - 23:00	Dinner

Programme Tuesday 15 March

			
08:30 - 09:00	Arrival and registration		
09:00 - 09:15	Welcome 2 nd Day		
(15 min.)			
	3 rd Topic: A norm-smart teacher		
09:15 – 09:45 (30 min.)	Camilla Jonasson (PhD in Music Education) – <i>I too have the right to compose the</i> world's soundtrack: on the genesis of girls and trans people as music creators in music technology learning environments		
	 Summarise the "I too have the right to compose the world's soundtrack"-talk with three words 		
09:45-10:15	Sexuality, consent and relationships in the subject of music		
(30 min.)	 Summarise the "Sexuality, consent and relationships in the subject of music"-dialogue with three words 		
10:15 - 10:45	COFFEE AND SNACKS		
	 On a sacle from 1-7, how equal do you feel your institution is in general? 		
10:45 - 11:15	Discussion groups		
(30 min.)			
	4th Topic: Personal expression		
11:15 – 11:50 (35 min.)	 Tove Dahlberg (Opera singer and doctoral student at Stockholm University of the Arts) – Gender conscious and norm creative performance – an opera singer's practice Summarise the "Gender conscious and norm creative performance"-talk with three words 		
11:50-12:25	Kai Arne Hansen (Associate Professor at the Inland Norway University of Applied		
(35 min.)	Sciences) – <i>Reception of masculinity in pop music contexts and what it tells us about prevailing gender norms in general</i>		
	 Summarise the "Reception of masculinity in pop music contexts and what it tells us about prevailing gender norms in general"-talk with three words 		
12:30 - 13:30	LUNCH		
	 What gender do you associate with the following instruments? 		
13:30 - 14:30	Music education and gender – What is changing and what seems to		
(60 min.)	 persist? Summarise the "Music education and gender – What is changing and what seems to persist?"-talk with three words 		

14:30 - 15:00	Discussion groups
(30 min.)	
15:00 - 15:30	COFFEE AND SNACKS
	 Summarise the Genus Conference 2022 - Day 2 with three words Leave a comment about the Genus Conference 2022!